Morotskaka innehåller: Botten: Morot, rapsolja, ÄGG, VETEMJÖL, socker, vatten, modifierad stärkelse, bakpulver (E450 och E500), salt, emulgeringsmedel E475, vegetabilisk olja (palm och raps), kryddor (bl a nejlika, ingefära och kanel), arom, stabiliseringsmedel xantangummi och färgämne betakaroten. Glasyr: Florsocker, FÄRSKOST, margarin (palm- och rapsolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, vaniljarom och syra (citronsyra). Kan innehålla spår av SOJA. Till en morotskaka har 16% morötter använts.
*Läs alltid på förpackning för att vara säker! Innehåll kan ha ändrats eller blivit fel!
Morotskaka´s innehåll visas per 100 g, har ett näringsindex på 17 och dess RDI (Rekommenderat Dagligt Intag) baseras på:
Näringsämne | Mängd |
Fett | 20.0 g |
Kolhydrater | 45.0 g |
Protein | 3.8 g |
Näringsämne | Mängd |
Mättade | 3.1 g |
Näringsämne | Mängd |
Omega 9 | 0.0 g |
Näringsämne | Mängd |
Sackaros | 30.0 g |
Näringsämne | Mängd | RDI |
Salt | 1.0 g | 17.0 % |