Innehållsförteckning, näring och RDI för Mjölkchoklad fylld m mandelkrokant Daim (SLV)

SLV - Svenska Livsmedelsverket

Detta är alltså inte produkter som går att köpa direkt i butik utan är mått på produkters innehåll (i genomnsnitt) som Svenska Livsmedelsverket har tagit fram för att kunna beräkna näring och få en fingervisning om vad vår mat innehåller. Dessa produkter innehåller oftast mer information än övriga, och stämmer tyvärr inte alltid helt överrens med den faktiska produkt du köper i butik (se förpackning). Där är även stora variationer inom samma livsmedel, och detta är då ett genomsnitt.

Näringsinformation

Mjölkchoklad fylld m mandelkrokant Daim´s innehåll visas per 100 g, har ett näringsindex på 257 och dess RDI (Rekommenderat Dagligt Intag) baseras på:


Energifördelning

Näringsämne Mängd RDI
Fett 31.1 g
Kolhydrater 60.1 g
Protein 4.1 g
Fibrer 1.8 g
7.0 %

Energiinnehåll

Näringsämne Mängd
kcal 539.0 kcal
kJ 2257.0 kJ

Vtiaminer

Näringsämne Mängd RDI
Vitamin A 60.0 ug
9.0 %
Vitamin B1 0.0 mg
3.0 %
Vitamin B2 0.2 mg
16.0 %
Vitamin B3 0.3 mg
2.0 %
Vitamin B6 0.0 mg
2.0 %
Vitamin B12 0.2 ug
8.0 %
Vitamin C 0.0 mg
0.0 %
Vitamin D 0.1 ug
1.0 %
Vitamin E 3.1 mg
39.0 %
Vitamin K 21.0 mg
30.0 %

Mineraler

Näringsämne Mängd RDI
Fosfor 110.0 mg
18.0 %
Järn 1.0 mg
7.0 %
Jod 19.0 ug
13.0 %
Kalcium 57.0 mg
7.0 %
Kalium 174.0 mg
6.0 %
Magnesium 27.0 mg
10.0 %
Natrium 321.0 mg
13.0 %
Selen 1.4 mg
4.0 %
Zink 0.6 mg
8.0 %

Fettsyror

Näringsämne Mängd
Mättade 15.9 g
Enkelomättade 11.6 g
Fleromättade 2.3 g
Transfetter 1.4 g
Kolesterol 22.3 mg

Mättade Fettsyror

Enkelomättade Fettsyror

Näringsämne Mängd
Vaccensyra 11.2 g
Palmitoleinsyra 0.2 g
Omega 9 11.2 g

Fleromättade Fettsyror

Näringsämne Mängd RDI
Arakidonsyra 0.0 g
DHA 0.0 g
0.0 %
DPA 0.0 g
EPA 0.0 g
0.0 %
Linolsyra 1.9 g
Linolensyra 0.3 g
Omega 3 0.3 g
12.0 %
Omega 6 1.9 g
25.0 %

Sockerarter

Näringsämne Mängd
Monosackarider 6.2 g
Disackarider 45.3 g
Sackaros 40.7 g

Övrigt

Näringsämne Mängd RDI
Aska 1.5 g
Salt 0.8 g
13.0 %
Alkohol 0.0 g
Vatten 1.4 g
0.0 %