Innehållsförteckning, näring och RDI för Enchilada vetetortilla m köttfärs nachos ost sallad (SLV)

SLV - Svenska Livsmedelsverket

Detta är alltså inte produkter som går att köpa direkt i butik utan är mått på produkters innehåll (i genomnsnitt) som Svenska Livsmedelsverket har tagit fram för att kunna beräkna näring och få en fingervisning om vad vår mat innehåller. Dessa produkter innehåller oftast mer information än övriga, och stämmer tyvärr inte alltid helt överrens med den faktiska produkt du köper i butik (se förpackning). Där är även stora variationer inom samma livsmedel, och detta är då ett genomsnitt.

Näringsinformation

Enchilada vetetortilla m köttfärs nachos ost sallad´s innehåll visas per 100 g, har ett näringsindex på 236 och dess RDI (Rekommenderat Dagligt Intag) baseras på:


Energifördelning

Näringsämne Mängd RDI
Fett 10.2 g
Kolhydrater 11.7 g
Protein 6.7 g
Fibrer 2.7 g
11.0 %

Energiinnehåll

Näringsämne Mängd
kcal 170.0 kcal
kJ 711.0 kJ

Vtiaminer

Näringsämne Mängd RDI
Vitamin A 16.0 ug
2.0 %
Vitamin B1 0.1 mg
6.0 %
Vitamin B2 0.1 mg
6.0 %
Vitamin B3 1.6 mg
11.0 %
Vitamin B6 0.2 mg
15.0 %
Vitamin B12 0.4 ug
18.0 %
Vitamin C 0.0 mg
0.0 %
Vitamin D 0.4 ug
5.0 %
Vitamin E 0.8 mg
10.0 %
Vitamin K 12.0 mg
17.0 %

Mineraler

Näringsämne Mängd RDI
Fosfor 121.0 mg
20.0 %
Järn 1.4 mg
9.0 %
Jod 5.0 ug
3.0 %
Kalcium 80.0 mg
10.0 %
Kalium 265.0 mg
9.0 %
Magnesium 22.0 mg
8.0 %
Natrium 377.0 mg
16.0 %
Selen 2.8 mg
7.0 %
Zink 1.3 mg
19.0 %

Fettsyror

Näringsämne Mängd
Mättade 4.6 g
Enkelomättade 3.9 g
Fleromättade 0.7 g
Kolesterol 19.5 mg

Mättade Fettsyror

Enkelomättade Fettsyror

Näringsämne Mängd
Vaccensyra 3.5 g
Palmitoleinsyra 0.3 g
Omega 9 3.5 g

Fleromättade Fettsyror

Näringsämne Mängd RDI
Arakidonsyra 0.0 g
DHA 0.0 g
0.0 %
DPA 0.0 g
EPA 0.0 g
0.0 %
Linolsyra 0.5 g
Linolensyra 0.1 g
Omega 3 0.1 g
4.0 %
Omega 6 0.5 g
7.0 %

Sockerarter

Näringsämne Mängd
Monosackarider 2.6 g
Disackarider 0.4 g
Sackaros 0.0 g

Övrigt

Näringsämne Mängd RDI
Aska 1.8 g
Salt 0.9 g
15.0 %
Alkohol 0.0 g
Vatten 67.0 g
3.0 %